среда, 26. јануар 2011.

Vencici sa kokosom


Jedna vesela i mastovita tema nase ovomesecne blogerske igrice Ajme, koliko nas je koju je pokrenula Snjezana sa bloga Dalmacija Down Under . Nasa domacica Sandra koja pise blog o ukusnoj ali zdravijoj balkanskoj kuhinji Mlin nas nasusni, zadala nam je kao temu i glavnu namirnici kokos.

Na blogu vec imam nekoliko objavljenih receptica pod ovim tagom, ali kako je uvek lepse ucestvovati sa nekim novim receptom, evo moje ulaznice za ovomesecni krug igrice - fini keksici sa kokosom i jos ponesto za grickanje, uz caj!;))


Vencici sa kokosom

Sastojci: 250 g brasna, 150 g maslaca, 100 g secera u prahu, 1 vanilin secer, 2 zumanca, na vrh noza praska za pecivo, malo mleka

Fil: 2 belanca (srednje velicine), 70 g secera, 1 vanilin secer, 130 g kokosa, naribana korica limuna

Priprema:

Izmesajte penasto maslac, secer i zumanca, a zatim dodajte brasno pomesano sa praskom za pecivo i ako je potrebno malo mleka. Testo stavite u spric sa zvezdastim nastavkom i na plehu preko masnog papira istisnite vencice.
Za fil umutite cvrsto belanca, dodajte secer i na kraju pazljivo umesajte kokos i naribanu limununovu koricu. Sredinu svakog vencica napunite smesom od kokosa. Pecite na 180 C oko 15 minuta dok keksici blago ne zarumene.

Posto je meni ostalo jos od smese sa kokosom, napravila sam i male loptice/puslice i ispekla zajedno sa keksicima.

Smesu od belanca oblikovati malom poluloptastom kasiciom za pravljenje kuglica od lubenice i redjati na pleh preko masnog papira. Peci na 180 C oko 15 minuta, saceakti da se malo prohlade pa izvaditi na tanjir... jako su fini, cak mislim da cu ih sledeci put praviti samo ovakve!;))


Izvor recepta: "Mastoviti svet slatkisa i peciva" DrOetker u izdanju Mladinske knjige, BG.;))

8 коментара: